Activiteiten

Hulp voor Ibrahim 2022

In het jaar 2022 heeft Stichting Amal zich geconfronteerd met aanzienlijke financiële uitdagingen, veroorzaakt door de voortdurende gevolgen van de COVID-19-pandemie. Desondanks hebben we besloten om onze inzet voor liefdadigheid en gemeenschapssteun voort te zetten, zij het in kleinere, maar niet minder waardevolle vormen.

Een van de opvallende projecten die we hebben uitgevoerd, betrof de hulp aan Ibrahim, een achtjarige jongen die getroffen was door complicaties bij de geboorte en daardoor verlamd was geraakt. Onze stichting besloot financiële steun te bieden om zijn kwaliteit van leven te verbeteren. Dit omvatte de betaling van fysiotherapiebehandelingen en de aanschaf van beenbeugels om hem te helpen bij zijn dagelijkse activiteiten.

Dit project is een prachtig voorbeeld van hoe zelfs in uitdagende tijden, Stichting Amal zich blijft inzetten voor het verschil maken in het leven van mensen. We zijn trots op de impact die we hebben kunnen hebben op Ibrahim’s welzijn en hopen dat dit project de eerste van vele stappen is op ons pad naar het verlichten van de last van degenen die dat het meest nodig hebben.

Dank aan al onze donateurs en vrijwilligers voor hun voortdurende steun, die ons in staat stelt om ons humanitaire werk voort te zetten. Samen kunnen we blijven streven naar een betere toekomst voor degenen die onze hulp het meest nodig hebben.

€ 15.000,00 euro naar Somalia gestuurd!!

Amal bedankt alle sponsoren voor hun bijdrage. De een gaf natura( materialen, middelen, tijd) de ander doneerde geld. Gelukkig zijn er nog bedrijven en mensen die op deze manier iets voor anderen willen doen. Geweldig!

Mensen realiseren zich vaak niet hoeveel werk er verzet moet worden voordat een show er staat. Voor, tijdens en na de show stonden er zeker 70 mensen klaar om te helpen.  Van stagen, techniek, lunch en diner klaarmaken, materiaalvervoer, flyers maken en drukken, foto’s maken, de bloemen, opbouwen en afbreken, extra repeteren; teveel om op te noemen.

Voor de artiesten en crew stond back stage weer een heerlijke Somalische maaltijd klaar. Wordt dat een culinaire traditie?

Na aftrek van alle kosten is er afgelopen maand € 15.000,00 euro overgemaakt naar Amal in Somalië. 50 jongeren staan klaar om te starten. Met dit geld worden naaimachines, computers en kapmaterialen aangeschaft, de docenten worden betaald en de lesruimte gehuurd.

Asha die het daar allemaal organiseert kan niet onder woorden brengen hoe blij de jongeren daar zijn met de kans die ze dankzij Just Once Again  krijgen. Een vakopleiding en een baan is iets waar ze van droomden.

Met elkaar laten we voor een behoorlijk aantal jongeren deze droom uitkomen.